Petek/Friday, 27. 01. 2012, posneto danes ob/shot today at: 19:16:32 UTC+1



S potopisnega predavanje o Argentini in Čilu Kostje Makaroviča na logaški izpostavi Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD).

From the travel lecture of Kostja Makarovič about his trip to Argentina and Chile, organised by Logatec JSKD (Republic of Slovenia Public Fund for Cultural Activities).

Nikon D3 + Nikkor 28/1.4D @ f/2, 1/80s, ISO 200

2 komentarji:

Anonimni pravi ...

Bila na predavanju. Na osnovnošolskem nivoju, predavatelj ne zna tvoriti stavkov, ne zna uporabljati dvojine (ali pa je ves čas onikal sam sebe? ;)) Večji del fotografij je primeren le za družinski album: mama lej kje sm se slikal...o kvaliteti fotografij ne bom, prepuščam tebi, kako jih ocenjuješ? JSKD priporočam bolj skrbno roko pri izbiri predavateljev...

Andrej Korenč pravi ...

Kaj pa vem; jaz sem (po dooolgem cajtu) šel na potopisno predavanje, vrhunske fotografije niti nisem pričakoval; redka so tovrstna predavanja, kjer je dodaten bonus v kakovostni fotografiji. Videl sem klasično turistično (ne potopisno!) fotografijo. Edino, kar me je pri fotografijah motilo, je bila mestoma prekomerna poobdelava, ki je samim fotografijam morda res nekaj dodala (v očeh avtorja), po drugi strani je pa iznakazila resničnost in estetiko prikazanih motivov.
Jaz sem pač šel poslušat in gledat, da vidim, kakšen je tam onkraj svet, kako se tam imajo. Ocenjeval sem to, kar mi je bilo prikazano, ne tega, kdo in kako mi je to prikazal.

Skratka, bil sem že na precej boljših potopisnih predavanjih. Pa na mnogih slabših tudi.