Sobota/Saturday, 26. 03. 2011, posneto/shot on 27. 03. ob/at: 19:55:15 UTC+2



Plazišče nad Zavčanom ob cesti Logatec - Rovte, nastalo ob lanskih septembrskih poplavah; po pol leta še vedno tako, kot drugi dan po nastanku.

The landslide above Zavčan by the Logatec - Rovte road, triggered after September 2010 major floodings, half a year later still looks like just days after it occured.

Nikon D3 + Nikkor 70-200/2.8 II @ 92mm, f/4, 1/60s, ISO 800

8 komentarji:

pepi pravi ...

mogoče čakajo na provizijo od € 35 mio ki jih bo Lohac dobil za CERO, HOHOHOHO.

Anonimni pravi ...

to pa ni res, sanacija ceste je narejena, drugače še sedaj neb pršu u rovte

Andrej Korenč pravi ...

Ja, pa kaj še; cesta je taka, kot je bila DRUGI DAN po vsutju plazu - do danes se ni naredilo pa nič drugega, kot na zgornji strani napelo mrežo in na spodnji pospravilo les oz drevje s plazišča. Torej kar se je naredilo, se je naredilo v dveh dneh po vsutju in to je to. Vse pohvale tistim lokalnim obrtnikom, ki so to delo v prvih 48 urah sploh opravili. Vsega pa slednji pač ne morejo opraviti namesto Direkcije za ceste, ki sicer skrbi za preko 6000 km regionalnih cest širom Slovenije.

Ta cesta niti približno ni "sanirana", pač pa je bilo zgolj poskrbljeno za njeno normalno prevoznost. Sanirana bo, ko bo taka in še trdnejša kot pred plazenjem.

Če bi pozorno (pre)brali, kaj sem napisal, bi pa tudi opazili, da nikjer ne pišem o cesti, pač pa o plazišču - in to je malodane tako, kot prvi dan. Pika. Tudi na fotografiji je plazišče, ne cesta.

Foton pravi ...

anonimni: Sanacija ceste bo končana za sanacijo plazu. Če pa bodo čez tole samo vrgli asfalt, kar pa sploh ni sanacija (kar pa žal v naši občini ni izključeno XD)pa bo itak zdržalo samo nekaj dni. Evo vam en link, da boste vedeli, kaj je sanacija oz. boste lahko rekli: No sedaj pa sanirajo!

http://www.kostak.si/foto/foto_sng_sanacije_plazov.htm

Anonimni pravi ...

Če še ne veste, je to po novem last gospoda Čičmirka, ki je "klančino" zakupil do junija 2112. Po natančnih izračunih je dognal, da je glede na povprečne snežne padavine to najbolj primerno območje za vzpostavitev nove žičnice v občini in bo glede na smučarsko sezono Sekirice na "Zavčanovem plazu" smučišče obratovalo za 100 procentov dalj časa, kar še vedno žal pomeni 0 dni.

Anonimni pravi ...

I guess you may want to get a facebook button to your blog. Just marked down this site, but I had to do it by hand. Just my suggestion.

Andrej Korenč pravi ...

The blog is to be overhauled in the upcoming months and that's when it's gonna get those Facebook and Twitter buttuns.

Thanks for pointing it out.


Andrej

Anonimni pravi ...

bertl bertl, radi te imamo..(not) upam, da čimprej zrihtaš! ;)