Ponedeljek/Monday, 14. 03. 2011, posneto danes ob/shot today at: 18:08:04 UTC+1Tisoč stavkov mi je šinilo skoz misli ob tuhtanju, kaj naj tokrat napišem pod fotografijo.
Od zmerjanja, jamranja in prek zajebavanja in zafrkancije do pljuvanja po tistem, ki je tole luknjo tako šlampasto zapacal. In še tistemu nekomu, ki je prvega za to plačal; ker če ta ni zrel za stečaj+brco v rit, pol ni n'ben.
Na koncu sem prišel pa do zaključka, da je vsakršen komentar odveč, ker ... narod, to morate videt - garantiram vam, da tako zanič opravljenega cestnega popravila še niste videli (ne, tud v Burundiju ne!). Pravzaprav je nekaj tako majhnega narest tako zanič že kar dosežek.
Pika na i je pa lokacija; pač je ravno tako naneslo, da je tole praktično na pragu Območne obrtno-podjetniške zbornice Logatec (ja, ja, nič krivi, vem)...

A thousand words went through my head while trying to figure out how to comment on this photograph.
From coursing, to abusive, ridiculing and insulting language, to joking and making fun of the one who made such a shitty job patching this hole. And also the second guy who payed the first one to do it. Because he's definitely ready to be ass-kicked while going bankrupt!
In the end, I've come to a conclusion that no comment is close enough, words just can't show the scale of it ... You gotta see this - I guarentee you haven't seen such a lousy road-repair job yet (nope, not even in Burundi!). It's actually quite an achievement to do such a lousy job on such a small thing.
The icing on the cake is the location; it turns out to be practically on the doorway to the Regional Chamber of Craft and Small Business Logatec (yeah, yeah, having no part in it, I know) ...


Nikon D3 + Nikkor 24/1.4 AF-S @ f/1.4, 1/40s, ISO 100

16 komentarji:

TT pravi ...

butale so vsak dan večje

Staša pravi ...

ampak točno to fotko sem sama naredila v soboto. ker me zanima, kako bo nekdo imel pod kontrolo smeti za 200.000 ljudi, če ne sfolgamo enega pločnika...

Foton pravi ...

Na vogalu na cest maš pa še eno svojga dnarja vredno plato!

rozi pravi ...

AjeTO nasproti AjeTOjevskega "parkawannabe"

Žiga Šparemblek pravi ...

podobno je tudi v ind. coni Rudnik. Ceste so itak rodeo, ker se je grabenikom mudil in za pilote ni bilo časa... neenakomerno pogreznjenost pa so zdj ˝rešili˝ s flikami novega asvalta... pa sem mislil da bolj neumni kot so bili na začetku gradnje ind. cone neb mogl bit. žal je tako

Anonimni pravi ...

Kako lepo! Ta prava Slovenija!
Sploh pa... Ti sploh ne veš kaj je dobro! Tole na fotki je za njih povsem v redu opravljeno delo! :)

Andrej Korenč pravi ...

Lej, Dax, ti ne razumeš ... Za Slovenijo je tole morda OK, v Logatcu imamo pa na splošno bistveno višje standarde in tole ne bi smelo bit sprejemljivo!

Ej, ma ne rečejo Logatcu zastonj 27. švicarski kanton!

Anonimni pravi ...

Vse je tak ko mora bit

rozi pravi ...

pri nas so očitno samo luknje švicarske ;)

špohtl pravi ...

zakaj je zmeri treba neki šinfat, dejte se zavedat, da bi zmeri lahko blo še slabš

Andrej Korenč pravi ...

Načeloma maš prav, konkretno tole, kar prikazuje fotografija, pa ne more bit slabš - to spada prav med učbeniške primere tipa "kako se ne dela".

;)

Staša pravi ...

iz predalpske doline smo dobili predalpsko hribovje! a ni fajn? :-)

(to je mladim družinam prijazna pot, ker otroci hitreje zaspijo v vozičkih)

;-)

JuLe pravi ...

Pa se celo danes neki tam dogaja! Mogoče je pa fotoBLOGatec kej pripomogu! :)

Andrej Korenč pravi ...

Ja, zgleda so se danes res lotili tole poštimat ...

Upam, da povod za to ni bila objava na fotoBLOGatcu - ker to bi bil pa vrhunec bede, sramote in žalosti na strani odgovornih!

Žiga Šparemblek pravi ...

objavi fotko prej/potem :)

Andrej Korenč pravi ...

Itak - sem se že odločil, da bo to naslednji časovni stroj ...
;)