Četrtek/Thursday, 17. 03. 2011, posneto danes ob/shot today at: 19:41:28 UTC+1



Tile so nam v Narodnem domu dopovedovali, da je projekt CERO NIK (Center za ravnanje z odpadki Notranjske, Istre in Krasa, ki naj bi stal v Logatcu) superca in da gre za pravi "zaklad".
Zapomnite si jih: Berto Menard, župan Logatca; Stojan Jakin, župan Vrhnike; Igor Petek, direktor Komunalnega podjetja Logatec; Janez Ekart in Jernej Lah, predstavnika podjetja za marketing in management Radix d.o.o., ki pripravlja projekt ter Gašpar Gašpar Mišič, podžupan Pirana (L>D).

These guys were telling us in Narodni dom, that the CERO NIK (Regional Waste Management Centre for Notrajnska, Istra and Kras, which is supposed to be built in Logatec) project is great and a real "treasure".
Remember them: Berto Menard, Mayor of Logatec; Stojan Jakin, Mayor of Vrhnika; Igor Petek, Logatec Municipal Sanitation Service Director; Janez Ekart and Jernej Lah, representatives of the Radix Marketing&Management Company which is preparing the project and Gašpar Gašpar Mišič, Deputy Mayor of Piran (all pictured L>R).


Nikon D3 + Nikkor 70-200/2.8 II @ 105mm, f/2.8, 1/60s, ISO 1600

6 komentarji:

Matej Mihelčič pravi ...

Šalabajski...
Zaklad se meri v mio €. Verjetno jih bo občina zaslužila nekaj, vendar jih bo morala čez 10 let trikratno povrniti.

Anonimni pravi ...

sami talenti, ampak končno so se lotili, lahko bi se lotili tudi sežigalnice.. ni tako problematična zadeva kot se sliši :)

Andrej Korenč pravi ...

Se absolutno strinjam, da zadeva, torej ta CERO NIK sam po sebi ni problematičen.

Problematično je to, da še sami ne vedo, kaj nam prodajajo; da so tako neusklajeni in med sabo nedogovorjeni da popizdiš; da ni problem v parih mesecih najti lokacije in dovolj denarja za tak projekt z lastno čistilno napravo, obenem pa v dvajsetih (ja, DVAJSETIH - evo, še s cifro; 20) letih odgovorni ne morejo zrihtat za 3-4X preobremenjene mestne čistilne naprave, ki že desetletja sploh ne opravlja svoje funkcije.

Tu gre za šolski primer projekta, ki ga futra izključno finančni interes; jebe se njim za ekologijo, delovna mesta, obdelovanje odpadkov in skrb za okolje - besedičenje o tem je ne samo lari-fari, ampak lari-fari-fite-fate-kurc-vnemar.
Kajti če bi jih omenjene zadeve zares skrbele, potem Logaščica ne bi bila odprti kanalizacijski vod, potem bi poskrbeli za na desetine črnih odlagališč po logaških gozdovih, potem bi zgradili novo čistilno napravo, potem bi sanirali orjaško črno deponijo pri HÖdlmeyerju, kjer je odloženih na stotine ton odpadkov naravnost v vrtačo, potem bi ... ima toga mnogo!

Osebno nisem a priori proti projektu CERO NIK - sem pa absolutno proti temu, da so se čez noč od nekod našli ti pajaci in nam to prodajajo kot prioriteto. Da Logatec to potrebuje in da je to za Logatčane dobro.

Porka madona; Logatec rabi kup drugih stvari in za Logatčane je dobrih zilijarda drugih stvari! Če odgovorni ne znajo postavit prioritet, naj nas kar vprašajo, lahko tudi mene - jim jih z veseljem naštejem. In to zadeve, na katere se čaka že 5, 10, 20, 40 let. Ko bojo poštimal vse te prioritete, majo pa še za naslednjih 50 let dela samo s tem, da popravijo in spravijo v red vse, kar so vladarji pred sedanjimi v Logatcu zjebal v zadnjih desetletjih.

Kot komentar stanju, v katerem so (logaški, pa ne samo oni) odgovorni v tem trenutku, imajo angleško govoreči ultra primeren izraz - "get your fucking act together!"

Anonimni pravi ...

Lepo napisano, ampak kako si lahko Jureta Zdovca zamešal z Janezom Ekartom?
Tiskarski škrat najbrž, se zgodi...

Andrej Korenč pravi ...

Dobra, ja, talez Zdovcem in Ekartom, ha, ha ...
;)

Anonimni pravi ...

Berto in Jakin največja skorupiranca