Ponedeljek/Monday, 30. 03. 2009, posneto danes ob/shot today at: 16:00:32 UTC+2



Pravijo, da tako hudo ni bilo že od velike poplave l. 1979.

People say it hasn't been so bad since the great flood in 1979.


Nikon D3 + Nikkor 14-24/2.8 AF-S @ 14mm, f/5.6, 1/320s, ISO 800

9 komentarji:

Žiga pravi ...

hehe vas je zalil... vidš to pa je tko če živiš na ravnem... presel se na Bloke tam imamo vse kar se ti srce poželi :)

je pr teb doma tud kj vode v dnevni sobi?

Martin pravi ...

Zanimivo je to, koliko je med poplavljenimi objekti novogradenj. Vsaj tako je bilo razvidno po TV prispevku, pa tudi iz ene od fotografij na tem blogu. Smola, da nič krivemu človeku poplavi hišo po enem letu ali dveh. Vodotoki imajo običajno strugo in pa strugo poplavnih voda. To pa očitno ne vedo tisti, ki dajejo gradbena dovoljenja in ki jim itak ni treba nikoli za karkoli odgovarjati.

Anonimni pravi ...

A bi se dal še kšno fotografijo dobit za arhiv tistih k smo tm pomagal.

Andrej Korenč pravi ...

Žiga;
ne, čeprav mam bajto 20m od potoka, je tu pri nas struga tako široka in tako globoka, da niti ni pravih možnosti za poplavo. Čeprav se ne bi zgodilo prvič; pred desetletji je bilo bojda tudi v kuhinji v pritličju naše stare hiše par deset centimetrov vode ...

Martin;
vsi Logatčani bo morali vedeti, da v Logatcu poplavlja (izključno) zato, ker je požiralnik Jačka zamašen z naplavljenim lesom, predvsem pa z odpadki in odvečno kramo, oboje pa je produkt naše svinjskosti in brezbrižnosti.
Občina Logatec je logaškim jamarjem vsako leto namenila sredstva za čiščenje Jačke - do letos oz do zadnjega deljenja sredstev. V zadnjem času torej Jačka ni bila očiščena ker tega nihče ni hotel plačat in posledice so tu.
Vsekakor bi pa z veseljem nabrcal v rit tistega z Upravne enote, ki je dal papir, da se tam okrog krožišča sme tiste stavbe zgradit/obnovit tako nizko ob potoku in jih prekvalificirat v večstanovanjske enote. No, nabrcal bi tud tistega, ki je nepremičninarju, ki je tisto stavbo )z)gradil brez gradbenega dovoljenja, to dovolil, pa tistega, ki je prodal stanovanja v stavbi brez uporabnega dovoljenja, in nenazadnje tudi tistega, ki je bil tako fuknjen, da je kupil stanovanje v stavbi brez papirjev ...

Anonimni:
Vse se da dobit, a za to je treba imeti/dati ime in kontakt ....

Nejc pravi ...

Stvari gredo v Logatcu nekako takole:

http://mckoy.blog.siol.net/2009/03/31/poplave-v-logatcu/

Andrej pa brez zamere za link! In to z jamarji sem slišal že iz večih koncev!

Anonimni pravi ...

Evo ime in kontakt.

ime: pgd dol. logatec
meil: pgddol.logatec@kabelnet.net

če se da bi lepo prosili hvala.

Anonimni pravi ...

edin če rabiš še kakšno telefonsko številko.

rozi pravi ...

jamarji že več let ne čistijo jačke (ker jih za to nihče ne prosi in seveda predvsem ne plača), hidrotehnik pa naj bi jačko očistil pred približno dvemi tedni, ampak samo do zapornice in še to ... no, očitno ne prav uspešno ... na občini pa zadolženi za to itak ne ve - NIČ!

jest tud nisem volila teh volov! ;)

Anonimni pravi ...

Ne bi za vse krivil Jačke, tudi v Žibršah je bilo vode kot še nikoli, od kar so po veliki poplavi l. 79 zgradili jez. Še dve ali tri ure takega dežja in prišlo bi do prelivanja!