Petek/Friday, 13. 04. 2012, posneto/shot on 14. 04. 2012 ob/at: 12:54:30 UTC+2



Ribiči RD Vrhnika med odstranjevanjem poginulih rib iz Lokve. Gre za totalen pogin; kleni, krapi, somi, ostriži, ščuke (tale na tokratni je ista, kot na sredini fotografiji) ... nič ni preživelo.

Vrhnika's fishermen picking dead fish from pond Lokev. Chubs, carps, catfish, perches, pikes (the one pictured is the same as on the Wednesday's picture) ... alll fish died.


Nikon D3 + Nikkor 14-24/2.8 @ 14mm, f/5.6, 1/320s, ISO 400

1 komentarji:

Anonimni pravi ...

Dokler bodo Vrhnčani skrbeli za logaške vode bo itak tko. Predvsem pa lahko pričakujemo še več neavtohtonih vrst rib v Logaščici in ostalih ponikalnicah na Logaškem, ki jih uporabljajo kot gojitvene potoke. Me prav zanima kdo je vložil ostriže, rdečeperke, črnooke, golobčke, ameriško postrv,...
Za naše vode moramo poskrbeti sami, saj smo ob takih katastrofah lahko prvi zraven. Na vrhniško odgovornost se bomo spomnili, ko bo Brod poleti še bolj smrdel, saj je tam voda sedaj globoka 5 cm namesto pol metra, ribe pa se ob suši že tako nimajo kam umakniti. Le kdo je dal dovoljenje za zidanje novih neprofesionalnih škarp, če ne koncesionar?